Mreža B.O.O.K.

Mreža B.O.O.K. u februaru 2015.

Mreža B.O.O.K. – Biblioteka odabranih omladinskih knjiga je čitalački klub namenjen mladima do 19 godina koji vole da čitaju i žele da promovišu čitanje i odabrane kvalitetne romane za mlade. Sastanci grupe održavaju se jednom nedeljno, u trajanju od sat i po.

Mreža B.O.O.K. je počela sa radom 1. oktobra 2014. godine u Beogradu, uz podršku izdavačkih kuća Kreativni centar i Odiseja, Maxi supermarketa i Kancelarije za ravnopravnost polova GO Vračar.

U 2015. godini podršku radu Mreže B.O.O.K. pružali su Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije i Kulturni centar e-word. Tokom te godine članice i članovi Mreže B.O.O.K. napisali su i objavili katalog sa svojim preporukama za 40 odabranih omladinskih romana, koji u pdf obliku može da se skine ovde (14 MB).

poseta Mreže B.O.O.K. festivalu ČitamЧиташ u oktobru 2017.

Tokom 2016. godine podršci radu grupe pridružili su se Kancelarija za mlade Gradske uprave grada Beograda, izdavačka kuća Urban Reads i Centar 424.

Od 2017. godine Mreža B.O.O.K. radi uz podršku Dečje biblioteke Zmaj i Kluba knjižare Kreativni centar. Početkom 2019. godine grupa je, uz podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, objavila novo izdanje kataloga vršnjačkih čitalačkih preporuka, koje sadrži prikaze 24 romana objavljena u prethodne četiri godine, a u pdf obliku možete ga skinuti ovde (12 MB).

koordinator: Aleksandar Gubaš
saradnice tokom prve dve godine: Jovana Stošić, Sanja Janković, Milena Pešić
logo Mreže B.O.O.K.: Teodora Milenković

Facebook strana grupe

Instagram profil grupe

kontakt: 063/8927-467, mrezabook@gmail.com