KNJIGOSKOP INFO #01

maj 2017.

Knjigoskop Info je mesečni vodič kroz aktuelnu književnu produkciju za decu i mlade u Srbiji. Namenjen je roditeljima, braći i sestrama, bližoj i daljoj rodbini, kumovima, kumama, bibliotekarkama i bibliotekarima, kao i samim mladim čitaocima – dakle, svima koji razmišljaju o kupovini ove vrste literature za nekog dragog mladog čitaoca, za biblioteku u kojoj rade ili za svoj lični užitak.

Informacije koje objavljuje Knjigoskop Info pripremljene su u saradnji sa izdavačkim kućama u Srbiji, a obojene su ličnim pristupom koji gaji blog Knjigoskop. Urednik bloga i ovog mesečnog informatora je Aleksandar Gubaš, promoter književnosti za decu i mlade.

Ovog meseca Knjigoskop Info predstavlja vam sledeća izdanja:

~~~~~~~~~~~~~~~~~

1) Simeon Marinković, Slavica Marković: edicija ŠKOLICE
slikovnice (Kreativni centar, 2016-17)

ZA KOGA JE: za predškolsku decu uzrasta 1-6 godina
KAKO IZGLEDA: meki povez / format 28,5×23 / 36-40 strana / ćirilica
O ČEMU JE: U ovoj ediciji objavljeno je šest slikovnica: Zekina školica (1. godina), Kucina školica (1–2. godine), Macina školica (2–3. godine), Ježićeva školica (3–4. godine), Medina školica (4–5. godine) i Sovina školica (5–6. godine). Autori ovih izdanja Simeon Marinković i Slavica Marković želeli su da naprave seriju radnih knjiga koje će započeti od najranijeg uzrasta, od prve godine, jer i u tom uzrastu, uz pomoć roditelja, deca i te kako mogu da razvijaju maštu, inteligenciju i kreativnost. Sadržaj ovih knjiga zasniva se na trenucima kroz koje dete prolazi u odrastanju (ustajanje, oblačenje, hrana, igračke, šetnja, kupanje, drugari i dr.). Mnoštvo raznovrsnih aktivnosti, nalepnice i kartonski dodaci probudiće u deci radoznalost i podstaći će ih na razmišljanje i zaključivanje.
KAKVO JE: Ljupki likovi životinja bliski su deci ovog uzrasta, a privlačne ilustracije živih boja podržane su kratkim pričicama, jednostavnim stihovima i zadacima uz upotrebu reči koje prate detetov svakodnevni život. Na svakoj strani data su pitanja koja decu upućuju na posmatranje i zapažanje. Autori su se trudili da sadržaj knjiga usklade sa odlikama razvoja deteta u uzrastu kom je knjiga namenjena. Na početku svake slikovnice nalazi se sažeti pregled nekih odlika razvoja deteta u određenoj godini, kao i predlog aktivnosti koje odrasla osoba može da praktikuje s detetom tog uzrasta.
KAKO NABAVITI: u Klubu knjižari „Kreativni centar“ (TC „Eurocentar“, Makedonska 30 / Dečanska 5, Beograd), u svim bolje snabdevenim knjižarama širom Srbije, kao i preko sajta Kreativnog centra (cena pojedinačnih naslova na sajtu: 493-527 din)

~~~~~~~~~~~~~~~~~

2) Raša Popov: OVČARSKO-KABLARSKA BAJKA
roman (Pčelica, 2016)

ZA KOGA JE: za učenike nižih razreda osnovne škole
KAKO IZGLEDA: tvrdi povez / format A5 / 136 strana / ćirilica
O ČEMU JE: Vredni i miroljubivi pastiri sa padina Ovčara živeli su spokojno dok se nije pojavio zli velmoža Grdan, kome su morali plaćati danak da ih ne bi uznemiravao i koji je živeo u svom kamenom dvorcu na vrhu strmog Kablara. Njegovi pomoćnici su svemoćni beli vuk, pedeset sivih vukova i zle ponoćne vile. Od trenutka kada Grdan otme Radojku, najlepšu devojku iz sela, počinje prava borba između dobra i zla. U potragu za Radojkom kreće hrabri pastir Gojko, kome u pomoć priskaču klisurski zmajevi, dobroćudni čuvari čačanske varoši.
KAKVO JE: Ovčarsko-kablarska bajka je poslednja knjiga nedavno preminulog čarobnjaka književnosti za decu Raše Popova. Ona nas podseća na odanost, požrtvovanost, prijateljstvo i ljubav kao pokretačku snagu koja pobeđuje sve prepreke. Obogaćena bajkovitim ilustracijama Mladena Anđelkovića, preneće vas u srpski srednjevekovni prostor Ovčara i Kablara.
KNJIGOSKOP KAŽE: Simpatična pitka priča s elementima narodnog folklora, uspešno kombinovanim na savremeni način.
KAKO NABAVITI: u većini knjižara širom Srbije, kao i preko sajta izdavača (cena na sajtu: 680 din)

~~~~~~~~~~~~~~~~~

3) Danijela Fišerova: POKVARNI DOM
roman (Kreativni centar, 2017)

ZA KOGA JE: za učenike nižih razreda osnovne škole
KAKO IZGLEDA: tvrdi povez / format 18×22,5 / 120 strana / ćirilica
O ČEMU JE: Zloglasna upravnica Zloberta Štetković vodi specijalni dom za kvarenje, u kome poslušnu decu prevaspitava u hulje i pokvarenjake. Njene mušterije su razni štetnici i druga zla bića, koja joj šalju na obradu svoju nedovoljno lošu decu. Tu su se tako zatekli babarogino mladunče Bebiroga, Usud iz porodice zlih suđaja, omaja Lelujka, blizanci Grozožderka i Strahožder i nekoliko hiperaktivnih patuljaka. Upravnica Zloberta svojski se trudi da ih iskvari, ali stvari neće ispasti baš onako kao što je zamišljala.
KAKVO JE: Ovaj vrcavi, dinamični i vrlo zabavni roman dobitnik je nagrade za najbolju dečju knjigu 2014. godine napisanu na češkom jeziku. Danijela Fišerova se kreativno igra pripovedačkim postupkom, smejulji se zloći, slavi smeh i ljubav i pruža šansu za iskupljenje i najokorelijem mrgudu. Posebnu draž romanu daju razigrane ilustracije Jitke Petrove, koje čine sastavni deo celokupnog doživljaja.
KNJIGOSKOP KAŽE: Pokvarni dom je češki prpošna, dražesno uvrnuta i neodoljivo anarhična poslastica za svu decu koja obožavaju horor komedije.
KAKO NABAVITI: u Klubu knjižari „Kreativni centar“ (TC „Eurocentar“, Makedonska 30 / Dečanska 5, Beograd), u svim bolje snabdevenim knjižarama širom Srbije, kao i preko sajta Kreativnog centra (cena na sajtu: 935 din)

~~~~~~~~~~~~~~~~~

4) Ju Nesbe: DOKTOR PROKTOROVA VREMEPLOVNA KADA
roman (Odiseja, 2016)
dobitnik priznanja Knjigoskopa za najbolji akcioni roman za decu u 2016.

ZA KOGA JE: za uzrast 9+
KAKO IZGLEDA: meki povez / format 14×20 / 384 strane / ćirilica
O ČEMU JE: Doktor Proktor pokušava da se vrati u prošlost i izmeni tok događaja kako bi svoju studentsku ljubav Žilijet izbavio od prisilne udaje za mafijaša. Ali avaj, putovanje kroz vreme i pokušaj izmene prošlosti pokazuju se kao suviše nepredvidljiva avantura, pa šeprtljavom Doktor Proktoru priskaču u pomoć njegovi mali prijatelji Lisa i Bule. Ova trojka prolazi zajedno kroz razne događaje od stradanja Jovanke Orleanke, preko Napoleonovih ratova do gradnje Ajfelove kule, progonjeni od strane Žilijetinog muža mafijaša i Doktor Proktorove odmetnute asistentkinje.
KAKVO JE: Ako je Ju Nesbe u prethodnom nastavku, Doktor Proktorovom prdiprahu, još razrađivao sebe kao dečjeg pisca, u Doktor Proktorovoj vremeplovnoj kadi razradio se do genijalnosti. Njegov urnebesni rollercoaster kroz istoriju obogaćen je veoma ozbiljnim dramskim situacijama i dilemama, pojavljuje se efektan element žrtvovanja za ljubav i svima se dešava gubitak jedne važne osobe. Lisa i Bule u ovom nastavku zaista deluju zrelije i bar godinu dana odraslije nego u prethodnom romanu iz serijala.
KNJIGOSKOP KAŽE: Krajnje uzbudljiv i spektakularan, a pritom i urnebesno duhovit avanturistički roman, jedno od onih remek-dela posle kojih vam bude istinski žao da se rastanete od tima drugara koji su sve to prošli. (kompletna recenzija Knjigoskopa je ovde)
KAKO NABAVITI: u većim i bolje snabdevenim knjižarama, kao i preko sajta izdavača (cena na sajtu: 528 din)

~~~~~~~~~~~~~~~~~

5) Ištvan Lakatoš: KOCKOGRAD
roman (Odiseja, 2015)
dobitnik priznanja Knjigoskopa za najbolji strani roman za decu u 2016.

ZA KOGA JE: za male mudrice uzrasta 10+
KAKO IZGLEDA: meki povez / format 14×20 / 268 strana / latinica
O ČEMU JE: Dečaka Zalana jednog dana posećuje tajanstveni starac Stonožac, koji tvrdi da su Zalanovi roditelji kidnapovani i zamenjeni veštačkim kopijama, te ga ubeđuje da krene s njim u potragu za pravim roditeljima u bezdušni grad Kockograd. Zalan usput shvata da nisu zamenjeni samo njegovi roditelji, već i drugi ljudi, pa i životinje, biljke, prirodne pojave, čak i bića iz bajki. Suočen s nasiljem nad svima njima, Zalan se, uz Stonoščevu pomoć, pobunjuje protiv Broja Jedan, koji upravlja Kockogradom i želi da nasilno stvori neprirodno savršen svet.
KAKVO JE: Kockograd je vrlo izazovan dečji roman, koji mladom čitaocu ne servira prostu jednodimenzionalnu bajku o dobru i zlu, već ga suočava s celim nizom zamršenih filozofskih pitanja na koja nema jednostavnih i lakih odgovora. Ozbiljna pitanja o svetu koja Lakatoš postavlja pred svog glavnog junaka, ali i pred sve čitaoce bez obzira na uzrast, ostaju otvorena za lična istraživanja i individualna traganja za različitim odgovorima, i u tome je posebna mudrost ovog s razlogom višestruko nagrađivanog romana.
KNJIGOSKOP KAŽE: Razigrana psihodelična fantastika koja neočekivano otvara važne filozofske, etičke i teološke teme za decu i odrasle. (kompletna recenzija Knjigoskopa je ovde)
KAKO NABAVITI: u većim i bolje snabdevenim knjižarama, kao i preko sajta izdavača (cena na sajtu: 594 din)

~~~~~~~~~~~~~~~~~

6) Ron Šomski, Suzan M. Islaskoks, Rob Bel:
VODIČ ZA BOLJI USPEH U ŠKOLI

priručnik (Kreativni centar, 2017)

ZA KOGA JE: za učenike uzrasta 10+
KAKO IZGLEDA: meki povez / format 15,3×23 / 160 strana / latinica
O ČEMU JE: Ron Šomski, klinički psiholog i dečji neuropsiholog, Suzan M. Islaskoks, pedagog u američkoj školi u Japanu, i Rob Bel, nastavnik u osnovnoj školi, zajedno su istraživali šta je to potrebno za dobar uspeh u školi i došli su do zaključka da je odsustvo pažnje glavni uzrok lošeg uspeha. U ovoj knjizi oni govore o deset alatki koje učenicima mogu pomoći da izoštre pažnju, povećaju mentalnu snagu i pobede dosadu. Radi se, zapravo, o deset urođenih „aplikacija“ za pažnju koje svako od nas već ima u svojoj glavi. Svako poglavlje u knjizi posvećeno je jednoj takvoj urođenoj aplikaciji i sadrži četiri glavna dela: Način funkcionisanja aplikacije, Demonstracija aplikacije, Vežbanje aplikacije i Ono što dobijate.
KAKVO JE: Alatke opisane u ovoj knjizi omogućuju učenicima da koriste mozak na načine za koje ranije možda nisu znali ili nisu u tome bili naročito uspešni. Pomoću njih će moći da rešavaju uobičajene probleme – da urade domaći iz matematike, ostanu budni na času biologije ili da se bace na posao koji im uopšte nije zanimljiv. Potrebno je samo pristupiti postojećim aplikacijama i upotrebiti ih. Ova knjiga će učenicima pokazati kako to da urade.
KAKO NABAVITI: u Klubu knjižari „Kreativni centar“ (TC „Eurocentar“, Makedonska 30 / Dečanska 5, Beograd), u svim bolje snabdevenim knjižarama širom Srbije, kao i preko sajta Kreativnog centra (cena na sajtu: 714 din)

~~~~~~~~~~~~~~~~~

7) Vesna Aleksić: LUDVIG VAN MOCART
roman (Pčelica, 2016)
dobitnik priznanja Knjigoskopa za najbolji domaći roman za decu u 2016.

ZA KOGA JE: za ozbiljne male i velike čitaoce koji se interesuju za teme vezane za umetnost i stvaralaštvo
KAKO IZGLEDA: tvrdi povez / format 14×20,5 / 150 strana / ćirilica
O ČEMU JE: Ovaj poetični biografski roman naizmenično govori o detinjstvima i muzičkim karijerama dvojice velikana, Volfganga Amadeusa Mocarta i Ludviga van Betovena, prikazujući i njihov međusobni odnos i jedini susret koji se desio među njima. Zasnovan je na stvarnim događajima i autentičnim izvorima iz perioda njihovih života.
KAKVO JE: Ludvig van Mocart Vesne Aleksić, u izdanju Pčelice, vratiće vas u doba s kraja XVIII i početka XIX veka, i dati vam jedan duhovit osvrt na našu kulturnu svakodnevicu. Književno umeće autorke ovog dela predstavlja nam model lepe književnosti u svim elementima, od načina izlaganja, sadržine i kompozicije do jezika i stila. Čitaoci će se ovde susresti sa stvarnim ličnostima čije je stvaralaštvo inspiracija i uzor van vremenskih, kulturoloških, religijskih, generacijskih i bilo kakvih drugih ograničenja.
KNJIGOSKOP KAŽE: Kroz neuobičajenu mozaičku strukturu, autorka virtuoznim stilom razrađuje međusobni odnos dva muzička genija, a rezultat je nadahnuta oda radosti stvaralaštva, koja nema strogo definisanu ciljnu grupu.
KAKO NABAVITI: u većini knjižara širom Srbije, kao i preko sajta izdavača (cena na sajtu: 600 din)

~~~~~~~~~~~~~~~~~

8) Bjanka Picorno: FRANCUSKA DADILJA
roman (Odiseja, 2015)
dobitnik priznanja Knjigoskopa za najbolji odrasli muški lik u 2016.

ZA KOGA JE: za uzrast 12+, pogotovo za ljubitelje istorijske tematike
KAKO IZGLEDA: meki povez / format 14×20 / 482 strane / latinica
O ČEMU JE: Sofija je parisko siroče koje je ostalo bez oba roditelja početkom nemirnih tridesetih godina 19. veka. Srećom, u njenom životu se pojavljuje neočekivana dobročiniteljka u liku Selin, bogate mlade balerine kojoj je Sofijina pokojna majka šila haljine. Selin obezbeđuje Sofiji najboljeg dostupnog učitelja tog vremena, a zauzvrat Sofija je dadilja njenoj maloj ćerki Adeli. Međutim, pojavljuju se uzurpatori koji otimaju Selinino imanje, nju šalju u zatvor, a Adelu u Englesku. Sofija, koja u tom trenutku ima 15 godina, pokreće akciju spasavanja male Adele i izbavljivanja Selin iz okrutne tamnice.
KAKVO JE: Omiljena italijanska autorka Bjanka Picorno u ovom romanu daje svoju alternativnu verziju Džejn Ejr: sama Džejn se ovde pojavljuje kao epizodni lik, dok neki epizodni likovi iz klasika Šarlote Bronte ovde imaju mnogo istaknutiju ulogu. Francuska dadilja je po stilu, rečniku i strukturi epistolarni roman staroga kova, čiji velik deo čini prepiska Sofije sa svojom dobročiniteljkom u zatvoru, kao i s mladim crnim slugom Tusenom koji joj je postao najbolji drug. Ova pisma sugestivno vode čitaoca kroz dramatične obrte sudbine koji se dešavaju Sofiji i ljudima oko nje, opravdavajući reputaciju Bjanke Picorno kao maestralne pripovedačice za decu i mlade.
KNJIGOSKOP KAŽE: Uzbudljiv i upečatljiv istorijski roman iz koga se može mnogo toga naučiti o revolucionarnoj epohi u kojoj je smeštena radnja, sa pričom koja efikasno vozi čitaoca i dotiče razne sociološke i feminističke teme onoga (a i ovoga) vremena.
KAKO NABAVITI: u većim i bolje snabdevenim knjižarama, kao i preko sajta izdavača (cena na sajtu: 535 din)

~~~~~~~~~~~~~~~~~

9) Ivona Bžezinova: trilogija DEVOJKE NA UZDI
romani (Pčelica, 2016)

ZA KOGA JE: za tinejdžer(k)e
KAKO IZGLEDA: tvrdi povez / format 13,5×20 / 143-166 strana / ćirilica
O ČEMU JE: Trilogija popularne češke književnice za decu i mlade Ivone Bžezinove, simboličnog naziva Devojke na uzdi, obrađuje probleme narkomanije, bulimije i kockanja. Glavne junakinje ove tri knjige (Zovem se Alisa, Zovem se Martina i Zovem se Ester), svaka sa svojom bolešću zavisnosti, upoznaju se u bolnici za odvikavanje. Vođene svaka svojim problemom iz koga samostalno nisu mogle naći izlaz, u bolnici jedna drugoj bivaju, uz stručno osoblje, podrška na putu ka mogućem ozdravljenju. Neobična koncepcija ovih romana predstavlja nam realnost bolničke svakodnevice, a kroz dnevničke zapise, koje junakinje vode kao obavezan deo psihoterapije, saznajemo kako su dospele dotle.
KAKVO JE: Autorka je kroz ova tri napeta romana, koji nisu savetodavno nadmeni, već prijateljski usmereni ka problemima u osetljivom periodu odrastanja, pokušala da na nenametljiv način skrene pažnju mladima na opasnosti sa kojima se svakodnevno susreću. Knjige ovog tipa su više od literature, jer na jedan poseban način opominju i objektivno predstavljaju strahote kroz koje će neminovno proći svako ko krene putem koji mu se u nekom trenutku učini lakšim.
KNJIGOSKOP KAŽE: Ova uznemiravajuća i upozoravajuća trilogija bez patetike daje realistični presek kroz tri mlada života, uz sijaset drugih sudbina koje su se takođe stekle u toj bolnici – bez lažnog optimizma, ali i bez odricanja mogućnosti izlaza.
KAKO NABAVITI: u većini knjižara širom Srbije, kao i preko sajta izdavača (cena pojedinačnih naslova na sajtu: 600 din)

~~~~~~~~~~~~~~~~~

10) Šerman Aleksi: SKROZ ISTINIT DNEVNIK
JEDNOG POVREMENOG INDIJANCA

roman (Urban Reads, 2016)
dobitnik priznanja Knjigoskopa za najbolji muški lik
i za najbolji odrasli ženski lik u 2016.

ZA KOGA JE: za tinejdžere i fanove young adult literature
KAKO IZGLEDA: meki povez / format 13×20 / 244 strane / latinica
O ČEMU JE: Arnold Junior je petnaestogodišnjak na prekretnici: život u njegovom rodnom rezervatu više mu ne nudi nikakve nade u bolju budućnost, i da bi sačuvao neku nadu za sebe, on mora da upiše belačku školu van rezervata. Pored problema s privikavanjem na novu i bitno drugačiju sredinu, Junior se suočava i s otporom svojim mladih saplemenika koji njegovu odluku doživljavaju kao izdaju i nelojalnost, pa ga maltretiraju i fizički i psihički. Na pola puta između dva sveta, on traži odgovore na svoja pitanja i mukotrpno se bori za prihvatanje na obe strane.
KAKVO JE: Ovu prilično tešku priču o adolescenciji u depresivnom indijanskom rezervatu u SAD, u zajednici razorenoj alkoholom i nedostatkom perspektive, Aleksi nam pripoveda iz ugla glavnog junaka, bistrog, duhovitog i pozitivnog momka koji crta stripove i karikature, boreći se i na taj način protiv vrištećeg beznađa oko sebe. Lepotu i nežnu toplinu romanu daju odnosi koje Junior izgrađuje sa članovima svoje porodice i ljudima koje sreće u rezervatu i u školi, kao i njegova strastvena rešenost da se izbori sa svim ograničenjima koja ga sputavaju – od fizičkih hendikepa (hidrocefalija) do društvenih konvencija i nepravdi.
KNJIGOSKOP KAŽE: Skroz istinit dnevnik jednog povremenog Indijanca zarazno zrači dirljivom i nepokolebljivom verom u ljude, a pametni humor kojim je protkana svaka stranica omogućava i glavnom junaku i nama kao čitaocima da lakše podnesemo turobno okruženje u kome se dešava radnja.
KAKO NABAVITI: u nekim knjižarama u Srbiji ili na sajtu izdavača (cena na sajtu: 849 din)

~~~~~~~~~~~~~~~~~

11) Patrik Nes: MI OSTALI SAMO ŽIVIMO OVDE
roman (Kreativni centar, 2016)
dobitnik priznanja Knjigoskopa za najbolji ženski lik
i za najbolji young adult roman u 2016.

ZA KOGA JE: za tinejdžere i “mlade odrasle”
KAKO IZGLEDA: meki povez / format 14×21 / 228 strana / latinica
O ČEMU JE: Anksiozni provincijski maturant Majki živi u nimalo jednostavnoj porodici i brine o svemu o čemu tinejdžeri obično brinu: o ljubavi, komplikovanim odnosima s prijateljima, seksu, roditeljima, o tome kako ga vršnjaci prihvataju, ali i o onome što nije baš svakodnevna briga – da li će njegova škola uspeti da opstane dok on ne maturira, ili će opet odleteti u vazduh, kao što se dešavalo i ranijim generacijama. Njegovi strahovi imaju osnova: u školi i oko nje započinje serija jezivih paranormalnih događaja, iz kojih saznajemo za paralelni svet nepoznatih sila, plave svetlosti, bogova, kao i takozvane indi dece, upletene u mračne i razorne događaje čija priroda Majkiju sasvim izmiče.
KAKVO JE: Glavna čar Nesovog romana je u tome što je žanr fantastike okrenuo naopačke, pa u centru zbivanja nisu izabrani junaci koji se bore sa silama mraka i spasavaju svet, već marginalci, oni koji pokušavaju da usred svega što se dešava žive svojim normalnim životom i koji tu borbu samo posmatraju, bivajući tek ponekad okrznuti njome. Roman Mi ostali samo živimo ovde duhovit je, zabavan i vuče vas da ga pročitate u jednom dahu, a pošto je reč o vrhunskom piscu, navodi vas da posle čitanja ozbiljno razmislite o važnim životnim temama, ali i o prirodi samog žanra.
KNJIGOSKOP KAŽE: Mi ostali samo živimo ovde je vrlo originalan i nesvakidašnji maturantski bluz, u kome se sasvim prirodno i tečno isprepliću normalno i paranormalno, tvoreći bizarnu, efektnu i potpuno funkcionalnu emotivnu celinu u koju poverujemo svim srcem. (kompletna recenzija Knjigoskopa je ovde)
KAKO NABAVITI: u Klubu knjižari „Kreativni centar“ (TC „Eurocentar“, Makedonska 30 / Dečanska 5, Beograd), u svim bolje snabdevenim knjižarama širom Srbije, kao i preko sajta Kreativnog centra (cena na sajtu: 1.011,50 din)

~~~~~~~~~~~~~~~~~

AKCIJE I POPUSTI

Odisejin popust za poklon odličnim učenicima

Izdavačka kuća Odiseja odobrava popust od 40% na sva izdanja sa posebnog spiska za škole koje žele da nagrade najbolje učenike na kraju školske godine 2016/17. Ovde je kompletan spisak naslova na akciji (xls, 653k), razvrstanih po preporučenom uzrastu.
Obratite pažnju na kolonu „Čitalačka značka”: Odisejine knjige se širom Srbije nalaze u programima Čitalačka značka, Čitam pa šta i Oštro perce, s tim što se isti naslovi u različitim gradovima nalaze u programu za različite razrede. Ukoliko učestvujete u ovim programima, proverite u kom razredu se određeni naslov obrađuje i knjigu odaberite za đake koji će je sledeće godine obrađivati. (Na primer, ukoliko se kod vas Pipi Duga Čarapa obrađuje u III razredu, birajte je za poklon drugacima, a ukoliko se nalazi u programu za IV razred birajte je za poklon trećacima.)
Linkovi u poslednjoj koloni vode ka detaljnijim informacijama o naslovima.
Knjige možete naručiti na mejl odiseja@sezampro.rs
Cena poštarine za pakete do 2 kg je 200 din. Za narudžbine preko 2.000 dinara poštarina je besplatna.

~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ukoliko ste zainteresovani da redovno primate i-mejl obaveštenja o izlasku novog izdanja mesečnog vodiča Knjigoskop Info, pošaljite poruku na knjigoskop@gmail.com, s naznakom PRIJAVA ZA KNJIGOSKOP INFO.

Ukoliko više ne želite da primate Knjigoskop Info, na adresu knjigoskop@gmail.com pošaljite mejl s naznakom ODJAVA.

* * *

Novosti na Knjigoskopu možete da pratite preko Facebook straneInstagram profila i YouTube kanala.

Large Blog Image