OBOŽAVATELJKA

autor: Rejnbou Rauel
naslov: OBOŽAVATELJKA
izdanje na srpskom: Dereta, 2015.
broj strana: 439
povez: broširani
format: 21 cm
pismo: latinica
ISBN: 978-86-6457-041-1
originalno izdanje: Rainbow Rowell, Fangirl, 2013.

Opis izdavača
Kat, glavna junakinja ovog romana, velika je obožavateljka Sajmona Snoua (aluzija na Harija Potera), glavnog junaka istoimenog veoma popularnog serijala knjiga. OK, ceo svet obožava Sajmona Snoua, ali Kat to shvata kao svoj životni poziv… i zaista je dobra u tome. Ona i njena sestra bliznakinja Rina „upoznale” su Sajmona Snoua još kao deca i to im je pomoglo da se suoče sa gubitkom majke koja ih je napustila. Čitanje, i ponovo iščitavanje, „kampovanje” po forumima posvećenim Sajmonu Snouu, oblačenje poput junaka iz serijala – čini se kao da ne postoji ništa drugo.
Katina sestra je, na kraju, ipak uspela da preraste svoju dečju fascinaciju, ali Kat nikako ne može da se odvoji od svog heroja. Ona čak to i ne želi.
Kada su krenule na fakultet, Rina saopštava Kat da neće s njom da deli sobu u internatu. Kat ostaje potpuno prepuštena sebi, izvan sigurnog okruženja na koje je navikla, zabrinuta pre svega za oca, koji nikada do sada nije živeo sam.
Katina najveća briga je: da li otac to može?!
Da li ona može da nastavi dalje bez Rine koja je uvek bila tu za nju?
Da li je spremna da se osamostali? I napiše sopstvene priče, a ne tuđe, tj. da li je spremna da ostavi za sobom nasleđe Sajmona Snoua…?

* * *

Duhovita i nežna priča o odrastanju, istovremeno i priča o pronalaženju stvaralačkog izraza…
Dirljivo i zapanjujuće realistično.
– Publishers Weekly

Magija ove knjige nije u čarobnim štapićima već u neverovatnoj sposobnosti Rauelove da izgradi kompleksne, živopisne, dinamične i veličanstvene odnose među likovima… Obožavaoci Eleonore & Parka, ali i drugi, knjiški moljci i štreberi, biće oduševljeni fantastičnim i verodostojnim opisom junaka koji su nalik njima.
– Booklist

Apsolutno očaravajuće!
– Kirkus Reviews

Rauelova uspeva da uverljivo oslika kako i neverovatno popularan univerzum fanfic proze, tako i ono što je u glavi osamnaestogodišnjakinje. Smatrajte me obožavateljkom ove šarmantne priče o odrastanju.
– Entertainment Weekly

* * *

Novosti na Knjigoskopu možete da pratite preko Facebook straneInstagram profila i YouTube kanala.

Large Blog Image