PRIČE S MALOG ODMORA

autor: Pavle Lazarević, Filip Jokanović, Irina Subakov, Staša Petrović, Milica Kostić, Mina Ćirić
naslov: PRIČE S MALOG ODMORA
izdanje na srpskom: Kreativni centar, 2017.
broj strana: 120
povez: meki
format: 17×24
pismo: ćirilica
ilustracije: Luka Tilinger
ISBN: 978-86-529-0413-6

Opis izdavača
Zbirka kratkih dramskih tekstova Priče s malog odmora nastala je kao jedan u nizu projekata Programa promocije i afirmacije srpskog dramskog stvaralaštva za decu i mlade kojima asocijacija ASSITEJ Srbija podstiče mlade autore da pišu za najmlađu i mladu publiku.
Iz rezultata istraživanja i u medijskim prikazima o životu i navikama mladih, kao i iz razgovora o repertoarskoj politici naših pozorišta za decu i mlade, uglavnom se može zaključiti kako su mladi, naročito oni u dobu puberteta, nezainteresovani za pozorište.
“U projektu Priče s malog odmora nismo hteli da pretpostavljamo šta bi jedan prosečni srpski tinejdžer zapravo voleo da vidi i čuje na sceni već smo odlučili da to čujemo od njih samih, da pitamo mladu publiku. I više od toga, želeli smo da u dijalog s mladom publikom uđu mladi pisci i da na taj način njima omogućimo da se susretnu s publikom za koju pišu i da provere kojim to jezikom najbolje mogu da komuniciraju”, navela je Dijana Kržanić Tepavac, programska direktorka ovog projekta.

* * *

Novosti na Knjigoskopu možete da pratite preko Facebook straneInstagram profila i YouTube kanala.

Large Blog Image