ZABAVNI SVET GEOMETRIJE

autor: Mirjana Radovanović, Milena Radovanović i Milja Radovanović
naslov: ZABAVNI SVET GEOMETRIJE (edicija)
izdanje na srpskom: Kreativni centar, 2017.
broj strana: 44-48
povez: meki
format: 20,8×24
pismo: ćirilica
ilustracije: Boris Kuzmanović

Opis izdavača
Tri nove knjige iz edicije Zabavni svet geometrije kod dece predškolskog uzrasta razvijaju matematičke veštine, samostalnost i istrajnost, opažanje i preciznost, povećavaju im samopouzdanje pri rešavanju zadataka i pomažu da se uspešnije pripreme za školu. Osim navedenih veština, one pružaju i priliku za zabavno i korisno druženje dece i odraslih.
U knjizi Igramo se linijama deca će se upoznati s pravim i krivim linijama, crtaće ih, saznaće šta su to kvadratne i druge mreže, crtaće razne linije u mrežama prateći data uputstva, pa će tako razvijati grafomotoričke sposobnosti.
U knjizi Igramo se oblicima deca će se baviti jednostavnim geometrijskim figurama različitih oblika, prepoznavaće ih, bojiti i slagati, praviće različite šare i nizove, uočavaće osobine simetrije i crtaće simetrične oblike u mreži.
U knjizi Slagalice deca će se upoznati s različitim figurama sastavljenim od jednakih trouglova, jednakih kvadrata i drugih jednakih figura, upoznaće se s problemom prekrivanja delova ravni, praviće različite oblike i upoznaće se s njihovim osobinama. Na kraju knjige u prilogu su dati oblici koji su potrebni za rešavanje zadataka. Oni se mogu koristiti i za kreiranje novih oblika.
Deca će rešavati zadatke iz ovih knjiga kroz igru i zabavu, bilo samostalno bilo u društvu, i razvijaće grafomotoričke veštine, kao i istraživačko i stvaralačko mišljenje.

Reč autora:
Iako su knjige namenjene deci u uzrastu od pet do sedam godina, imajte na umu da među decom postoje individualne razlike u razvojnim karakteristikama, pa vas ne sme obeshrabriti to što će neki zadaci vašem detetu možda biti teški. Ne insistirajte na njihovom rešavanju – videćete koliko će biti uzbudljivo kada u nekom sledećem pokušaju dete bude bilo uspešnije.

* * *

Novosti na Knjigoskopu možete da pratite preko Facebook straneInstagram profila i YouTube kanala.

Large Blog Image